Address
1022 WZ Amsterdam
020 422 2925
Download onze app voor Android en bestel sneller en eenvoudiger!
Scroll naar beneden om onze menukaart te bekijken en direct te bestellen!
Meld u aan voor de nieuwsbrief voor unieke kortingen en acties!
The website of 't Houtskooltje is currently closed.
Benieuwd welke soep er vandaag is? Klik op "Soep van de dag" !
Huisgemaakte dagelijks wisselende soep van het seizoen geserveerd met brood.
Huisgemaakte, wisselende, traditionele en heerlijke vleessoepen die niet vaak gemaakt worden. Geserveerd met brood.
Rucola | Gegrilde aubergine | Courgette | Paprika | Feta kaas | Dressing van olijfolie
Romeinse sla | Tomaat | Gele paprika | Peterselie | Gegrilde kipfilet | Gefrituurd Libanees brood | Vinaigrette van granaatappel
Babyspinazie | Gekookte kikkererwten met kurkuma | Cherry tomaatjes | Zoete groene chilipeper | Geroosterde Bandi
Venkel | Bleek selderij | Rucola | Sinaasappel | in rode bieten gemarineerd zalm (gravadlax) | Citroen | Olijfolie | Granaatappel vinaigrette.
Lentesalades (afhankelijk van groenteboer) | Fruit van de dag | Geitenkaas of Mozzarella | Noten | Maanzaaddressing
Benieuwd welke TAPAS vandaag zijn? Druk op het !
Tapas, Mezze en Antipasti zijn kleine gerechtjes uit de Mediterrane keuken. Denk hierbij aan verschillende soorten hummus, babaganoush, dolma´s, tzatziki en nog meer. Onze tapas worden klaar gemaakt met olijfolie, verse groenten en verse kruiden en geserveerd met Libanees brood.
Vegetarische topper met gebakken courgette, fetakaas, verse bosui, dille en peterselie. Geserveerd met yoghurt
Traditionele deegwaren uit de Balkan, onder andere gevuld met spinazie-feta kaas
Vegetarisch gehakt | walnoten | tomatenpuree | paprika | Vinaigrette van granaatappel. Geserveerd met rode ui, peterselie en saus naar keuze.
Wortel | Rode bieten | Pastinaak. Geserveerd met saus naar keuze.
Gegrilde gehaktballen op houtskoolvuur, mediterrane tomatensaus, courgette, gesmolten mozzarella.
De Bandi; Gehaktballen zijn er over de gehele Balkan en Anatolische regio’s in verschillende soorten. ‘t Houtskooltje komt met een eigen Amsterdamse variant. De Bandi’s worden klaargemaakt met zelfgemaakte kalfsgehakt. Vervolgens worden ze gekruid en gegrild op houtskool.
Probeer de vega Bandi. Gemaakt van kikkererwten en lupine bonen
Gemarineerde kastanjechampignons, courgette en aubergine worden geserveerd op spiesjes.
Mediterrane gemarineerde kippenvleugeltjes
Oosterse manier gemarineerd en kip karbonade, als kippenkoteletten geserveerd.
Rib eye is rundvlees afkomstig van de ribben van een rund en is gemarmerd met vet. Het vet is gemarmerd door het spierweefsel heen en geeft enorm veel smaak.
Zacht en sappig lam van 3-6 maanden oud worden gegrild op houtskool.
Combinatie van vier soorten vlees o.a. Bandi’s, kipvleugeltjes, kippenkotelet en lams t-bone.
Beroemde Libanese salade met o.a. Romeinse sla, tomaat, gele paprika, peterselie, gefrituurde Libanees brood en vinaigrette van granaatappel
Witte bonen, milde Turkse peper, tomaat. ei, verse peterselie en olijfolie
Op de Griekse manier bereid
De tarwekorrels worden eerst gestoomd, daarna gedroogd en vervolgens grof gemalen of gebroken. Traditioneel gemaakt met kikkererwten en roomboter.
Pilav is verwant aan de Italiaanse risotto. Traditioneel gemaakt van langkorrelige rijst en roomboter.
Met of zonder mayonaise, ketchup of knoflook-yoghurt
Met de hand gevulde verse ravioli uit MIdden-Anatolia, geserveerd met een combinatie van yoghurt, paprikapoeder en gesmolten roomboter.
Note: products in this category can be ordered up to 17:00
Wrap van Libanees brood met Bandi’s en een saus naar keuze
Gegrilde aubergine, Courgette en Paprika, Hummus, rucola, dressing van olijfolie
Op houtskool gegrilde kipfilet, tomaat, Romeinse sla en huisgemaakte hazelnoot mayonaise
Beroemde Cypriotische sandwich met o.a. gegrilde halloumi en aubergine, rucola en huisgemaakte hazelnoot mayonaise
In rode bieten gemarineerd zalm (gravadlax), tzatziki rucola, rode bieten, citroen dressing
Gegrilde gehaktballen op houtskoolvuur, mediterrane tomatensaus, gesmolten mozzarella.
Pastırma*, spiegelei met geraspte kaas, tomaat en rucola.
* Pastırma is een delicatesse uit Anatolia. Het is in de open lucht 3 maanden gedroogd pekelvlees, omgeven-door paprika, knoflook, fenegriek, komijn en zout.
Op houtskool gegrilde Bandi’s en rode uitjes met tomaat, sla, cheddar kaas, huisgemaakte harissa mayonaise. Geserveerd met frietjes
Op houtskool gegrilde vegetarisch Bandi’s en rode uitjes met tomaat, sla, cheddar kaas, huisgemaakte harissa mayonaise. Geserveerd met frietjes
Bladerdeeg gevuld met dadel en walnoten, geserveerd met muntroom saus.
** bier uit Amsterdam Noord
Grolsch
Grolsch 0% / Grolsch 0% Citroen
Jopen Nonnetje IPA Alcoholvrij
Jopen Nederwit Wit - IPA
Efes Pilsen* 33cl * Turkse Pils bier
Duvel (Blonde)
Daura (Double) – glutenvrij-
Oedipus** Mannen Liefde
Oedipus** Thai Thai (Tripel)
25 cc voor €6,- | fles voor €16,-
2019 Languedoc-Roussillon, Zuid Frankrijk, Droog | Fruitig | Goudgeel met een groene zweem | Zwarte bessen
2017 Languedoc-Roussillon, Zuid Frankrijk, Medium lichaam | fris | zuiver | citrusfruit | Vanille | Mineralen
25 cc voor €6,- | fles voor €16,-
2016 Codru, Moldovie, Soepel | fris | kersen | frambozen | aardbeien | bramen | Lauier
2015 Puglia, Italië, Vol lichaam | intense donker bramen | pruimen | tannine
25 cc voor €6,- | fles voor €16,-
2019 Loire, Frankrijk, Gamay, Cabernet-Franc, Grolleau Medium lichaam | lichtzoet | sappig | rood fruit | frambozen
25 cc
25 cc
25 cc
25 cc
We use cookies to ensure you get the best experience on our website. In addition, we use third-party cookies for analytics, marketing, personalized advertising, and to enhance our services. You can choose to decline or accept the use of third-party cookies for analytics, marketing, and personalized advertising. More information about the use of cookies can be found in our privacy policy.